Diabetes / diabetische voet

Iemand die diabetes heeft weet hoe belangrijk het is: (preventieve) zorg voor de voet. Dit heeft alles te maken met de kwetsbaarheid van voeten door de druk die op de voeten rust. Van ons lichaam hebben de voeten namelijk het meeste te verduren. Want dagelijks wordt het gehele lichaamsgewicht hierop geplaatst en tijdens het lopen worden de vele spieren en pezen in de voet flink aan het werk gezet. Het is dan belangrijk dat de spieren en pezen, maar ook de huid, dan in goede conditie zijn.

 

Verminderen van drukpunten

DrukverminderingVooral op plaatsen waar drukpunten onder de voet zijn is het risico op wondjes het grootst. De cellen in de voet waar de druk is, worden overmatig belast en raken daar vaak beschadigd. Die beschadigingen kunnen wondjes veroorzaken. Wondjes bij een diabetische voet gaan lastig dicht waardoor het risico op infecties aanwezig is.

Om deze problemen te voorkomen is het aan te bevelen om de druk te verdelen. Dit wordt ook vaak getracht door orthopedische schoenmakers en podologen. Een deel van de kosten worden vergoed en lijkt derhalve een goede oplossing. Echter, de verhogingen die gecreëerd worden kunnen zorgen voor nieuwe drukpunten. En die drukpunten worden dan ook risico plekken.

Medicovi inlegzolen verdelen de druk gelijk over de gehele voet, want het water kiest eenvoudig een weg onder de voet. Het water verdeelt zich gelijkmatig en daardoor is ook de druk onder de voet gelijkmatig verdeeld. In feite zijn er zo geen drukpunten meer en het risico op wondjes is daardoor verminderd.

 

Verbeteren van de bloedcirculatie

Een andere belangrijke bijkomstigheid is dat de massage onder de voet zorgt voor een betere bloedcirculatie. Hierdoor is er een betere toevoer van bloed wat zorgt voor meer toevoer van voedingsstoffen aan de cellen in de voet. En door meer voedingsstoffen zullen de cellen in de voet en in de huid steviger worden. Ook door deze werking is het risico op wondjes daarom weer kleiner.

 

Medicovi D40 : dé inlegzolen bij diabetes

Bij diabetes is de Medicovi D40 bij uitstek geschikt om de bloedcirculatie te verbeteren en de drukpunten te verminderen.

Inlegzolen neuropathieDiabetes inlegzolen onderkant

Lees meer over dit product.

<div class="extra-menu"><h2>Medicovi</h2><ul><li><a href="bijzonderheden">Bijzonderheden</a></li><li><a href="maten">Maten</a></li><li><a href="levensduur">Levensduur</a></li><li><a href="gebruik">Gebruik</a></li><li><a href="hielspoor-preventie">Preventie</a></li><li><a href="garantie">Garantie</a></li><li><a href="strekoefeningen">Strekoefeningen</a></li><li><a href="open-schoenen">Open schoenen</a></li></ul></div>

Benieuwd naar de hielspoor inlegzolen? Ga naar www.skafit.nl

Contact

    Share This