Hielspoor

De term hielspoor wordt gebruik voor pijn onder de hiel (fásciïtis plantaris ). Meer dan 10% van de mensen heeft wel eens hinder ondervonden van de aandoening. Hielspoor wordt in veel gevallen veroorzaakt door overbelasting. Gelukkig is er met de juiste hulpmiddelen en oefeningen wel goede behandeling mogelijk. Een goede behandelmethode zijn de Medicovi Twin-Heels hielspoor zooltjes.

 

SYMPTOMEN

Een felle pijn onder de hiel is het meest herkenbare symptoom van hielspoor. Deze komt vooral voor in de ochtend, na een periode van rust en bijvoorbeeld tijdens het auto rijden.  Zodra het lichaam in beweging komt en zich opwarmt neemt de pijn in veel gevallen af. Dit komt vooral omdat de spieren dan soepeler zijn.

 

OORZAAK

Hielspoor ontstaat in de meeste gevallen door overbelasting. Wanneer de peesplaat te veel wordt belast dan kan het zijn dat er te hard aan de peesplaat aanhechting wordt getrokken. Hierdoor verbuigt de peesplaat na een bepaalde tijd en wordt het gewicht niet eerlijk verdeeld. Daardoor wordt de peesplaat plaatselijk enorm overbelast en gaat deze pijn doen. Hardlopen en springen kunnen het proces versnellen. Overige zaken die hielspoor kunnen veroorzaken zijn:

  • Overbelasting door sporten
  • Slappe nauwelijks steun gevende schoenen
  • Het dragen van schoenen met hoge hakken
  • Overgewicht
  • Stijve voetzool

 

BEHANDELING

Zoals gezegd is hielspoor gelukkig goed te behandelen. Helemaal wanneer er in een beginstadium wordt ingegrepen. Een goede schoen is een belangrijk aspect als het gaat om het behandelen van hielspoor. Slappe en slecht steun gevende schoenen moeten worden vervangen door goede (wandel)schoenen. Een schokabsorberende zool is hierbij erg belangrijk. Als er sprake is van overgewicht, probeer dan te lijnen zodra de druk op de hiel wordt verminderd.

 

MEDICOVI TWIN- HEELS HIELSPOOR ZOOLTJES

Een aan te raden inlegzool met een schokdempende functie is de MEDICOVI Twin-Heels massagezool. Deze massagezool zorgt voor een optimale ondersteuning in de hiel en voorkomt extra belasting rond de pijnlijke plek. Door de hakverhoging wordt de spanning van de peesplaat afgehaald. Dit komt doordat de kuitspieren dan minder gespannen staan. De massagezool zorgt direct voor verlichting van de pijn. En omdat de zool druk ontlastend werkt zal de voet zich spoedig herstellen.

Klik hier voor onze Twin-Heels massagezolen.

Meer informatie over hielspoor: www.hielspoor.nl

<div class="extra-menu"><h2>Medicovi</h2><ul><li><a href="bijzonderheden">Bijzonderheden</a></li><li><a href="maten">Maten</a></li><li><a href="levensduur">Levensduur</a></li><li><a href="gebruik">Gebruik</a></li><li><a href="hielspoor-preventie">Preventie</a></li><li><a href="garantie">Garantie</a></li><li><a href="strekoefeningen">Strekoefeningen</a></li><li><a href="open-schoenen">Open schoenen</a></li></ul></div>

MEER INFORMATIE OVER DE INLEGZOLEN? KIJK OP WWW.SKAFIT.NL

Contact

    Share This