Symptomen van Jicht  (artritis urica)


Jicht is een vorm van acute artritis die plotseling optreedt en van korte duur is. Deze ontsteking ontstaat in 90% van de gevallen plotseling in de grote teen of in een gewricht ter hoogte van de middenvoet. Soms ontstaat de ontsteking in de voet, enkel, knie of pols. Hierbij zijn zijn rode, dikke, warme en pijnlijke gewrichten belangrijke symptoom van een jichtaanval.

 

Oorzaak van jicht

Een te hoog urinezuur gehalte in het bloed is de oorzaak van een jichtaanval. Het hoge gehalte wordt veroorzaakt doordat het lichaam niet genoeg urinezuur uitscheidt of omdat de productie ervan te hoog is. Het verhoogde gehalte urinezuur leidt tot kristalvorming, die vervolgens neerslaat op het kraakbeen of de gewrichtsholte binnendringen. Een pijnlijk gewricht is het eerst merkbare symptoom van een jichtaanval. Vervolgens zwelt het gewricht snel op en wordt pijn heviger. Deze symptomen duren vaak enkele dagen alvorens ze weer afnemen.

 

Risicogroepen jicht

Bij sommige mensen is de kans op jicht groter. Aangezien jicht erfelijk is bepaald is de kans op de aandoening groter als het in de familie voorkomt. Verdere risicogroepen zijn mannen van middelbare leeftijd, mensen met een hoog lichaamsgewicht, mensen met een verhoogde bloeddruk en mensen met hart en vaatziekten.

 

Jichtaanval voorkomen

Om een jichtaanval te voorkomen worden de MEDICOVI massagezolen toegepast. De MEDICOVI ‘Front’ is hiervoor zeer geschikt. De aangename bewegingen van het water in de zool zorgt voor een prikkeling van de voet waardoor de doorbloeding in sterke mate bevorderd wordt. Door deze verbeterde doorbloeding wordt het neerslaan van urinezuur kristallen in de gewrichten voorkomen.

Om het positieve resultaat te bevorderen is het belangrijk dat de zolen regelmatig worden vervangen (8-10 maanden).

Klik hier voor onze MEDICOVI massagezolen.

<div class="extra-menu"><h2>Medicovi</h2><ul><li><a href="bijzonderheden">Bijzonderheden</a></li><li><a href="maten">Maten</a></li><li><a href="levensduur">Levensduur</a></li><li><a href="gebruik">Gebruik</a></li><li><a href="hielspoor-preventie">Preventie</a></li><li><a href="garantie">Garantie</a></li><li><a href="strekoefeningen">Strekoefeningen</a></li><li><a href="open-schoenen">Open schoenen</a></li></ul></div>

Benieuwd naar de hielspoor inlegzolen? www.skafit.nl

Contact

    Share This