Koude voeten (en koude tenen)

Veel mensen hebben last van koude voeten en tenen. Veelal is de oorzaak een verminderde functie van het hart en een verslechterde conditie van de bloedvaten (zie ook: fenomeen van Raynaud). Koude voeten komen dan ook vaak voor bij oudere mensen en de kwaal is vaak chronisch.

Jongeren kunnen er eveneens last van hebben. De oorzaken hiervoor zijn niet altijd even gemakkelijk te duiden, maar kunnen bijvoorbeeld ontstaan door knellende schoenen en te lang (in eenzelfde houding) zitten of staan. Er is dan sprake van verminderde bloedcirculatie.

Ook aandoeningen zoals diabetes, reuma en ziekte van Raynaud kunnen de oorzaak van chronische koude voeten zijn.
Roken is eveneens een bekende en helaas vaak onderschatte veroorzaker van dit probleem.

 

Door massage warme voeten

Stimulering van de bloedcirculatie helpt tegen koude voeten. Meer bewegen en vaker lopen verbetert de doorbloeding en vergroot de kans op warmere voeten.

De MEDICOVI massagezolen zijn veelal een uitkomst bij deze aandoening. Het sterke effect dat de MEDICOVI massagezolen oproepen leidt tot een vergroting van de activiteit van de voetbewegingen. Hierdoor neemt het aantal spierbewegingen in de voet toe. Dit versterkt enerzijds de voetspieren en bevordert anderzijds de doorbloeding van zowel de voeten als de benen. Doordat de zolen de voeten prikkelen tot activiteit worden de (capillaire) bloedvaten verwijd, waardoor een grotere toevoer mogelijk is.

Het effect van de sensorische massage is getest door het Deense “Centrum voor zintuiglijke motorische interactie”. Deze instelling is verbonden aan de Universiteit van Aalborg. Het rapport van dit onderzoek vindt u hier.

Testen met een door LEA Medizintechnik GmbH ontwikkelde laserscanner hebben aangetoond dat het gebruik van MEDICOVI massagezolen de doorbloeding in de benen met meer dan 30% verbetert bij minieme bewegingen van het lichaam. Daarentegen wordt bij het gebruik van zachte zolen, zoals bijv. gelzolen, de doorbloeding gereduceerd!

Meer informatie over koude voeten (en handen) vindt u op : www.koudehandenenvoeten.nl

 

 

<div class="extra-menu"><h2>Medicovi</h2><ul><li><a href="bijzonderheden">Bijzonderheden</a></li><li><a href="maten">Maten</a></li><li><a href="levensduur">Levensduur</a></li><li><a href="gebruik">Gebruik</a></li><li><a href="hielspoor-preventie">Preventie</a></li><li><a href="garantie">Garantie</a></li><li><a href="strekoefeningen">Strekoefeningen</a></li><li><a href="open-schoenen">Open schoenen</a></li></ul></div>

Heeft u een vraag? Bel ons op : +31 (0)33 – 2022 644

Contact

    Share This