Neuropathie

Pijnlijke steken of juist gevoelloosheid

Neuropathie is een gevoelloosheid in de voeten als gevolg van schade aan de zenuwen in onder andere de voeten. In veel gevallen kan het ook juist voor een stekende pijn in de voet zorgen.

Het komt onder diabetici relatief vaak voor, aangezien bij mensen met diabetes de cellen in de voet (waaronder pezen, zenuwen en spieren) ook relatief snel beschadigen.

Dit heeft enerzijds te maken met een verminderde bloedcirculatie, waarbij minder toevoer van voedingsstoffen plaatsvindt.
Een andere reden is dat bij diabetici glucose minder snel in de cel kan komen, door een tekort aan insuline. En glucose is nodig om cellen te van energie te voorzien. Wanneer de cellen minder energie hebben, is de kans op schade groter op plekken waar drukpunten onder de voet zijn. En juist daar kunnen Medicovi watergevulde inlegzolen een cruciale rol spelen in het voorkomen van voetproblemen.

 

Inlegzolen die werken bij neuropathie

Medicovi watergevulde inlegzolen, en in het bijzonder Medicovi D40, verdelen de druk onder de voet en masseren de voeten. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie en kunnen de cellen meer energie opnemen. Anderzijds zorgt het bewegende water voor flexibiliteit van de voet. Beknellingen worden daardoor vaak opgeheven wat kan bijdragen aan het oplossen van (een van de) oorzaken van (poly)neuropathie.

 

<div class="extra-menu"><h2>Medicovi</h2><ul><li><a href="bijzonderheden">Bijzonderheden</a></li><li><a href="maten">Maten</a></li><li><a href="levensduur">Levensduur</a></li><li><a href="gebruik">Gebruik</a></li><li><a href="hielspoor-preventie">Preventie</a></li><li><a href="garantie">Garantie</a></li><li><a href="strekoefeningen">Strekoefeningen</a></li><li><a href="open-schoenen">Open schoenen</a></li></ul></div>

MEER INFORMATIE OVER DE INLEGZOLEN? KIJK OP WWW.SKAFIT.NL

Contact

    Share This