Toepassingen van lopen op water

De voeten bevatten veel spieren en pezen die gebaat zijn bij voldoende beweging en soepelheid van de voet. Soepelheid van de voet houdt de voet sterk en gezond. En dat is precies ook waarom watergevulde inlegzolen zo goed zijn. Ze zorgen voor beweging van de voet en massage er onder, waardoor spieren en pezen in conditie blijven. Bovendien zorgt het water in de zolen ervoor dat er een hoger bewustzijn is van (dis)balans van het lichaam. Het bewegende water zorgt ervoor dat signalen van deze (dis)balans direct worden doorgegeven aan de hersenen, waardoor het lichaam bewust en onbewust corrigeert. Door deze werking is het risico op vallen kleiner.

Er zijn veel toepassingen voor inlegzolen met water. Op deze website behandelen we de meest voorkomende en leggen uit waarom Medicovi inlegzolen effectief zijn bij verschillende toepassingen.

 

MEDICOVI Gepatenteerde Technologie

Watergevulde massagezolen zijn ontwikkeld met behulp van de nieuwste inzichten en technische analyses van ons anatomische en biomechanische systeem. De resultaten die met Medicovi inlegzolen behaald kunnen worden zijn bovendien onderzocht door de Universiteit van Kopenhagen en de Aalborg Universiteit in Denemarken.

Beweging water in de zoolMEDICOVI massagezolen hebben grote en onmiddellijk effect bij veel verschillende aandoeningen. Dit komt vooral omdat de zolen de druk op de voetzolen wijzigen van een ‘statische’ ondersteuning naar een ‘dynamische’ ondersteuning. Dit is een totaal nieuwe manier om de druk onder de voet te verlichten.

Tot voor kort was het niet mogelijk om materialen te vervaardigen die voldoende sterk en duurzaam zijn om de extreme waterdruk aan te kunnen die nodig is voor een dynamische ondersteuning. Echter, vele jaren van ontwikkeling hebben er toe geleid dat de MEDICOVI massagezolen de enige zijn die aan deze eisen voldoen.

Dynamische ondersteuning vereist maximale ondersteuning, zowel bij voetactiviteit als bij bewegingen van het lichaam.

 

 

Drukverdeling onder de voet

Hoe groter het ondersteunende oppervlak, hoe minder belasting van de voet en de rest van het bewegingsapparaat. Bij gebruik kan men onmiddellijk voelen dat een (veel) groter deel van de voet wordt benut bij de verplaatsing van het lichaamsgewicht. Op hetzelfde moment zorgt zelfs de geringste beweging van het lichaam of de voeten direct in aangename veranderingen van de steun onder de voeten.

Alleen water voldoet als vloeistof aan de eis om in de zool razendsnel te kunnen bewegen, dit is de voorwaarde voor de dynamische ondersteuning van de voet en de sensorische massage. Vloeistoffen zoals gel of glycerine reageren te traag om ditzelfde doel te kunnen bereiken.

Effect van voetdruk op diverse vloeistofgevulde inlegzolen Effect van voetdruk op MEDICOVI watergevulde Massagezolen

Zodra de voet op de zool wordt geplaatst ontstaat in de zool een zeer grote druk. Om deze druk gelijkmatig te kunnen verdelen is een zeer sterke stabiele zool vereist die onder deze extreme omstandigheden vormvast blijft.

Doorsnede van de zolen:

Door bovengenoemde eigenschappen zijn de zooltjes geschikt voor veel uiteenlopende toepassingen. Voor de belangrijkste toepassingen van de inlegzolen is op diverse pagina’s op deze website meer informatie te vinden.

 

Diabetes

Bij mensen met diabetes is de verzorging van de voeten buitengewoon belangrijk. Drukpunten zijn kwetsbaar door de beperkte opname van energie van cellen. Onder de voet kan de druk wondjes veroorzaken. Medicovi zooltjes kunnen een bijzondere bijdrage leveren aan het voorkomen van wondjes bij diabetes.

Lees hier verder.

 

Hielspoor

Veel mensen krijgen vroeg of laat last van hielspoor. Deze verkalking van de aanhechting van hielpees aan het hielbeen hoeft niet perse pijnlijk te zijn. Maar bij overbelasting kan een ontsteking ontstaan en daardoor juist wel pijnlijk worden. De Medicovi hierlspoor inlegzolen werken op vooral twee manieren. Ze absorberen de schokken tijdens het lopen en bovendien helpt het masserende water om de pees weer soepel te krijgen en de verkalking te laten verminderen.

Lees hier verder.

 

Jicht

De korte maar pijnlijke steken in de voet als gevolg van jicht zijn een verschijnsel van acute artritis. Een te hoog gehalte van urinezuur is de oorzaak van deze aanvallen. Watergevulde inlegzooltjes kunnen door hun masserende werking een bijdrage leveren aan het verminderen van deze aanvallen.

Lees hier verder.

 

Koude voeten (o.a. Raynaud en wintertenen)

Niet alleen in de winter kunnen voeten en vooral tenen koud aanvoelen. Bij diverse aandoeningen kan de bloedcirculatie verminderd zijn en dit heeft effect op de zogenoemde extremiteiten (in dit geval de tenen). Tenen en de gehele voet voelen dan als ijsklompjes. De variabele ondersteuning  en massage onder de voet zorgen voor een betere bloedcirculatie en daardoor ook voor warmere voeten en tenen.

Lees hier verder.

 

Neuropathie

Een zeer vervelend probleem dat vaak voorkomt bij mensen met diabetes is neuropathie. Hierbij zijn de zenuwen in de voeten beschadigd, waardoor mensen pijnlijke steken of juist gevoelloosheid ervaren in de voeten. De beschadiging kan komen door beknelling en/of door onvoldoende opname van energie in de cellen van de zenuwen, waardoor deze kwetsbaar worden. Zooltjes van Medicovi kunnen het gevoel in de voeten weer laten toenemen en de pijn wegnemen.

Lees hier verder.

Share This